Hyppää sisältöön

Aleksi Manninen designer, kitaristi

[ Etusivu | Lukemista | Historia | Yhteys ]

Historia

Gofore

1.11.2021

Aloitin Goforella Senior Designerinä. Tähänastisen uran kaikki opit ja kokemus käyttäjän tuntemisesta, konseptoinnista, palvelumuotoilusta, visuaalisesta suunnittelusta, käyttöliittymäsuunnittelusta ja niin edelleen pääsevät päivittäiseen käyttöön Yle News Labissä.

The Evening

27.3.2020

The Evening, toinen ambient-levyni, julkaistiin. Tapani Rinne ja Konsta Mikkonen olivat mukana uusien äänimaailmojen luomisessa. Aleksi.co -sivustokin uudistui samalla.

Fikuro

9.3.2020

12 vuoden yrittäjyysaika tuli päätökseen, ja aloitin työt Fikurolla.

Maene

8.10.2017

En malttanut jäädä odottamaan kymmenvuotis-merkkipäivää, vaan perustin uuden yhtiön hoitamaan yhä monipuolisemmmiksi muuttuneita verkkoviestintäprojekteja. Yrityksen WWW-sivut ovat vain ensimmäinen askel monivuotisessa yhteistyössä. 1.10.2017 alkaen suunnittelen verkkoviestinnän ratkaisuja digitoimisto Maene Oy:ssä.

Edge of Wind

27.11.2015

Tutustuin 90-luvulla ambient-musiikkiin ja se antoi kitaransoitolleni täysin uuden suunnan. Löysin oman eteerisen soundin ja aikansa se vaati, mutta lopulta ambientkitara-debyyttialbumini Edge of Wind valmistui. Fiilis oli huikea kun oma soitto soi ensimmäistä kertaa radiossa ja keikoilla.

Freelanceriksi

7.2.2008

Mainostoimisto-kortin katsomisen jälkeen Aleksi Manninen Design aloittaa toimintansa kunnolla. Jo 8 vuoden ajan olen toiminut yhteistyössä laajan verkostoni kanssa (mm. Attido, Consultor, Digia, Fonecta, inPulse Works, Relator, Samlink, SoulCore ja monet muut).

Mainostoimisto Media M1

4.10.2004

AD:ksi Media M1:lle. Paljon kiinnostavia kampanjahommia kuten Keskolle tehdyt Lasten liikenneturvakampanja ja K-Uran rekrytointikampanja, sekä laajempaa saittidesignia mm. Harvialle, Firstbeat Technologiesille ja Stalalle.

Firma pystyyn

12.1.2004

YT-neuvottelut poistivat minut Yomin palkkalistoilta. Tekemistä oli kuitenkin tarjolla siellä täällä, joten perustin oman firman. Ensimmäinen yrittäjyysjakso jäi kuitenkin alle vuoden mittaiseksi – en ollut vielä koskaan ollut mainostoimistossa töissä, joten teki mieli katsoa Media M1:n tarjoama tilaisuus.

Bloggausta

5.2.2001

Jyväskylän jazz-scene 2000-luvun taitteessa oli ainutlaatuinen: Jazz Barissa soitti monena iltana viikossa Louhivuoria, Ikosia, Kujanpäitä, Elglandeja, Toivasia, Mikkosia ja Huhtaloita. Aloin kirjoitella näistä elämyksistä saitilleni lyhyitä muistiinpanoja, ja Lähettämöstä tuli yksi Suomen ensimmäisistä blogeista. Myöhemmin keikka-arvioitani julkaistiin myös Keskisuomalaisessa ja SuomiJazz.comissa.

Yomi Media

6.8.2000

Aloitin työt graafisena suunnittelijana Yomi Medialla. Titteli vaihtui pian Art Directoriksi ja työskentely oli muutenkin kaikin puolin mukavaa. Töitä sai tehdä hienojen ammattilaisten kanssa vaativissa projekteissa, esim. Tekes, Akateeminen Kirjakauppa, Netposti ja 0100100.com.

Arja

12.10.1999

Yhteistyö Arja Korisevan kanssa alkaa. Jo yli 20 vuotta jatkunut asiakkuus on firman pisin ja varmasti myös yksi monipuolisimmista.

Solutions

7.9.1998

Töihin Online Solutionsille. Monipuolinen työnkuva graafisen suunnittelijan tittelillä. Asiakkaina oli enimmäkseen keskisuomalaisia yrityksiä, mm. Harvia, Karto, Hotelli Alba, Festago ja Fortone Productions.

Alalle

10.11.1996

Network 2000 -tapahtuman sivusto julkaistiin näihin aikoihin. Ensimmäinen. Saitti oli melko staattinen, mutta saatiin silti kehitettyä ilmoittautumisen tueksi viritys, jolla kävijät saattoivat itse naputella tietonsa varausjärjestelmään.

Jazz-hommia

15.3.1995

Jyväskylässä aloitti uusi latin jazz – ja maailmanmusiikkifestivaali, Jyväskylä Summer Jazz. Menin töihin roudariksi, koska aihe oli lähellä sydäntä. Myöhemmin toimenkuva laajeni: olin artistikuskina, bändien kaitsijana, valokuvaajana, graafikkona ja hallituksessa. Jazz-aikoina moni asia sai alkunsa…

Festareilla

21.2.1995

90-luvun puolivälissä törmäsin hyviin tyyppeihin Jyväskylän kulttuurielämässä ja kun silloin oli tapahtumien järjestäminen mahdollista, menin niihin hommiin. Jyväskylän Talvi, Jyväskylän Kesä ja varsinkin Jyväskylä Summer Jazz olivat hienoja kokemuksia. Jazzeilla tuli oltua 12 vuotta eri tehtävissä roudarista hallitukseen.