Julkaise varmasti – suunnitellaan myös ylläpito

On ollut ilo huomata, että nykyisin moni asiakas on tehnyt kattavan pohjatyön ennen tarjouspyynnön lähettämistä. On mietitty WWW-sivuston tarkoitusta ja mitä menestysmittareita tullaan seuraamaan. On kirjattu ylös toiveita, joita liikemerkin uudistamisen tulisi asiakkaissa aiheuttaa. On saatettu löytää henkilöstöstä aktiivisia somekanavien ylläpitäjiä.

Jos aktiivinen sisällöntuotanto ja läsnäolo digitaalisissa kanavissa on asetettu tavoitteeksi, onko ajateltu tarpeeksi hyvän ylläpitokäyttöliittymän merkitystä?

Hyvä viesti houkuttaa osallistumaan jollain tavalla. Sellaisessa viestinnässä välittyy haluttu idea, ja mukana on persoonallisia vivahteita, jotka kiinnostavat lukijaa. Viestistä huokuu tekijän intohimo ja asiantuntemus. Asiakas vastaanottaa markkinointiviestintää mielellään, koska saa siitä hyötyä.

Jotta tuollaisen viestin voi luoda ja julkaista verkkosivuilla, sisällöntuottajilla on oltava varma olo siitä, että julkaisu onnistuu halutulla tavalla. Asiantuntija-bloggaajalla oma henkilökohtainen mainekin kyseessä. Tapahtumilla vakuuttavuus, kiinnostavuus ja lipunmyynti määrittyy sen perusteella, miten tiedotteet menevät läpi mediassa.

Jotta julkaisu onnistuisi halutulla tavalla, ylläpitokäyttöliittymän täytyy toimia hyvin. Julkaisutarve on monesti muutakin kuin tekstiä.

Jotta ylläpitokäyttöliittymä voi toimia hyvin, sen suunnittelun on täytynyt olla mukana projektin alusta lähtien. Kun asioista on kunnolla sovittu, video-upotus on responsiivinen, PDF:n saa lisättyä tyylikkäästi ladattavaksi, tekstiä voi korostaa hieman tai oikein kunnolla, kaaviot ja äänitiedojen upotukset ilmestyvät oikeille paikoilleen toimivina. Sisällöntuottaja voi rentoutua, kun järjestelmä pitää huolen mieltä kuormittavista monimutkaisuuksista.

Julkaisujärjestelmien kustomointimahdollisuudet vaihtelevat – mutta missään järjestelmässä ei ole mahdotonta luoda julkaisutarpeitasi vastaavaa työnkulkua. Hyvään tuotantoon kuuluu aina myös tilaajan tarpeiden mukaan suunniteltu julkaisutyönkulku ja -käyttöliittymä.

Älä koskaan tyydy vastaukseen, että ”tämä lisäosa nyt toimii näin”. Tärkeintähän on se, millaisen viestin haluat julkaista. Vaadi, että julkaisutyönkulku on suunniteltu sinulle, ja että se on hyvä tuon viestin lähettämiseen. Silloin verkkojulkaisu onnistuu, varmasti.

J
Saa jakaa:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone

Case-kuvauksia

Greta.film – katso suomalaista elokuvaa

Greta.film on streaming-palvelu, joka keskittyy suomalaiseen elokuvaan tarjoamalla elokuvien lisäksi kiinnostavia tekijöiden haastatteluja.

Steve ’n’ Seagulls WWW 2016

Oma kotipesä verkossa on kaikissa tapauksissa hyvä olla.

Piikkikasvi & Sahara: ohjelmatoimiston palveleva sivustodesign

Ohjelmatoimisto Piikkikasvin rosteri on muikea sekoitus suomi-rockin legendoja ja uusia viihdyttäviä bilebändejä.

Ralatekille rakentamisen laadunvalvonnan verkkokauppa

Ralatek Oy avasi yksityisasiakkailleen verkkokaupan, josta lämpökuvaus tai tiiviysmittaus on helppo tilata itselle sopivana ajankohtana.

Johanna Nuutisen maailma

– Kahden vahvan näkemyksen saattelemana ja toistemme ehdotuksia kuuntelemalla saimme aikaan monipuolisen toteutuksen, jollaista en alun perin olisi osannut ajatella rakentavani (Johanna Nuutinen)

Edge of Wind

Joskus harvoin projektin ei tarvitse olla minuuttiaikataulutettu. Tämä on kertomus asioiden tekemisestä omaan tahtiinsa ja vain ja ainoastaan silloin, kun tuntui, että on asiaan jotain annettavaa. Niin syntyi ambient-levyni Edge of Wind.

Monika-Naiset liitto ry:n uusi WWW-sivusto

Informatiivinen ja raikas järjestö-sivustouudistus.

Ota yhteyttä

  • 050 567 6035
  • am@aleksimanninen.com
© 2017 Aleksi Manninen Design