Monika-Naiset liitto ry:n uusi WWW-sivusto

·

Kevät 2015 oli työntäyteinen. Pitkään odottamani tervetullut muutaman päivän tauko oli juuri alkamassa. Olimme saapuneet perheen kanssa pääsiäislomalle Vuokattiin, kun työpuhelin soi kirjaimellisesti samalla hetkellä, kun käsi oli saapumisaulan ovenkahvassa. Pienen harkinnan jälkeen päätin ottaa ”vielä tämän” puhelun ja viitoin toisille, että sisäänkirjautumiseni viivästyisi hieman. Vastaaminen kannatti, sillä toisessa päässä oli toiminnanjohtaja Jenni Tuominen Monika-Naiset Liitto ry:stä.

Järjestöllä on merkityksellinen tehtävä esim. kehittää ja tarjota erityispalveluja väkivaltaa kokeneille maahanmuuttajataustaisille naisille ja lapsille ja edistää kotoutumista tukemalla maahanmuuttajien kansalaistoimintaa. Verkkosivusto on tärkeä osa järjestön aktiivista tiedottamistoimintaa ja toimii monelle ensimmäisenä askeleena avun hakemiseen. Nyt kuitenkin oltiin tilanteessa, jossa WWW-sivusto kaipasi kipeästi uudistusta. Design oli vanhahtava, päivittäminen kankeaa. Sisältöä oli vaikea saada pidetyksi ajan tasalla. Kuuntelin ja aistin, että tämä projekti olisi todella hienoa päästä tekemään.

Loman jälkeen soittelimme ja palaveroimme lisää ja kävin Monika-Naisten tiloissa Kalasatamassa tutustumassa toimintaan. Toimitilan voimakasta värien käyttöä kaihtamaton, voimaannuttava ja raikas sisustus toimi hienona inspiraationa myös sivuston designiin. Aloin työstää ulkoasua, katselin väriyhdistelmiä ja typografiaa. Hyvien keskustelujemme ansiosta tekemisessä oli koko ajan varma fiilis, ja tein yhden ulkoasuehdotuksen, jonka oikeastaan jo tiesin olevan sellainen kuin pitää. Muutamia variantteja väreistä ja typografiasta katseltiin, ja loppujen lopuksi layout oli toisen iterointikierroksen jälkeen. Vain hyvät kuvat puuttuivat. Asiaa (ja budjettia) pohtiessamme piirsin navigaatioon persoonalliset ikonit, jotka jo sinällään kertovat järjestön toiminnan kaaren auttamisessa ja tiedonjaossa.

Prosessi meni kaikkine vaiheineen todella hyvin ja mutkattomasti, voimme lämpimästi suositella sinua. Ja nämä sanat eivät johdu euforiasta, vaikka sitäkin on nyt ilmassa!
Jenni Tuominen, toiminnanjohtaja, Monika-Naiset liitto ry

Valokuvat otti tuotteliaassa lomien jälkeisessä kuvaussessiossa Suvi-Tuuli Kankaanpää. Persoonalliset omat kuvat ovat todella tärkeä osa sivuston raikasta fiilistä. Moni ehkä ajattelee, että omat kuvat tulevat kalliiksi, mutta muutama kymmenen huippukuvaa kuvapankeista haeskeltuna, korkealaatuisena, olisi tullut paljon kalliimmaksi. Ja sittenkin – kuvat olisivat olleet ”vain” kuvapankkikuvia. Omalla sessiolla saimme kuvaston, jota ei ole kenelläkään muulla.

Organisaatiossa oli WordPress-osaamista jo valmiiksi, joten sen valinta julkaisujärjestelmäksi oli lähes itsestäänselvää. Sisältö organisoitiin uudelleen ja WordPressin sisältötyypit päivitettiin vastaamaan uusia tarpeita. Some-yhteensopivuutta parannettiin määrittämällä Facebook-postauksille hyvät asetukset, jolloin ne näkyvät uutisvirrassa isolla, koko palstan levyisellä kuvalla varustettuna.

Ymmärsit toimintamme luonteen täysin ja sitä luovasti myös nettisivustojen luomisessa hyödynsit + ideoita ammensit. Arvostamme kovasti. Lopputulos on mitä mainioin!
Kirsi Moilanen, tiedottaja, Monika-Naiset liitto ry

Loppujen lopuksi syyskuun alussa saimme sivuston julki. Olin tyytyväinen, ja niin asiakaskin. Sivusto on saanut hyvää palautetta niin kävijöiltä kuin ylläpitäjiltäkin, ja Monika-Naisten asia leviää nyt tehokkaammin niin perinteisissä kuin sosiaalisen mediankin kanavissa.

Monika-Naiset liitto ry

M
Saa jakaa:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone

Case-kuvauksia

Maene

Perustin uuden firman – 1.10.2017 alkaen olen toiminut Maene Oy:ssä.

Greta.film – katso suomalaista elokuvaa

Greta.film on streaming-palvelu, joka keskittyy suomalaiseen elokuvaan tarjoamalla elokuvien lisäksi kiinnostavia tekijöiden haastatteluja.

Steve ’n’ Seagulls WWW 2016

Oma kotipesä verkossa on kaikissa tapauksissa hyvä olla.

Piikkikasvi & Sahara: ohjelmatoimiston palveleva sivustodesign

Ohjelmatoimisto Piikkikasvin rosteri on muikea sekoitus suomi-rockin legendoja ja uusia viihdyttäviä bilebändejä.

Ralatekille rakentamisen laadunvalvonnan verkkokauppa

Ralatek Oy avasi yksityisasiakkailleen verkkokaupan, josta lämpökuvaus tai tiiviysmittaus on helppo tilata itselle sopivana ajankohtana.

Johanna Nuutisen maailma

– Kahden vahvan näkemyksen saattelemana ja toistemme ehdotuksia kuuntelemalla saimme aikaan monipuolisen toteutuksen, jollaista en alun perin olisi osannut ajatella rakentavani (Johanna Nuutinen)

Edge of Wind

Joskus harvoin projektin ei tarvitse olla minuuttiaikataulutettu. Tämä on kertomus asioiden tekemisestä omaan tahtiinsa ja vain ja ainoastaan silloin, kun tuntui, että on asiaan jotain annettavaa. Niin syntyi ambient-levyni Edge of Wind.

Monika-Naiset liitto ry:n uusi WWW-sivusto

Informatiivinen ja raikas järjestö-sivustouudistus.

Ota yhteyttä

  • 050 567 6035
  • am@aleksimanninen.com
© 2017 Aleksi Manninen Design