Hyppää sisältöön

Aleksi Manninen designer, kitaristi

[ Etusivu | Lukemista | Historia | Yhteys ]

Piikkikasvi & Sahara: ohjelmatoimiston palveleva sivustodesign

Ohjelmatoimisto Piikkikasvin rosteri on muikea sekoitus suomi-rockin legendoja ja viihdyttäviä bilebändejä. Oli erittäin kiinnostavaa alkaa suunnitella verkkopalvelua, jossa muutama kymmenen kaikkia tyylisuuntia edustavaa omaperäistä bändiä näyttäisi hyvältä.

Ohjelmatoimiston sivuston uudelleensuunnitteluprosessissa oli apua, kun muistelin omia nuoruuden työkokemuksia hektisessä festivaaliympäristössä, ja asettauttauduin pitkästä aikaa tapahtuma-ammattilaisen asemaan. Kuinka paljon voin helpottaa elämää siinä ympäristössä? Montako minuuttia Piikkikasvin työntekijöiltä saa mennä uuden artisti- tai bändisivun luomiseen? Kuinka paljon jollain tapahtumanjärjestäjällä tai mainonnansuunnittelijalla on kärsivällisyyttä etsiä bändin tietoja tai promomatskua silloin, kun tilanne on ns. päällä?

Mihinkään kysymykseen vastaus ei ole kovinkaan montaa minuuttia, joten lähdin alusta lähtien hakemaan suoraviivaista lähestymistapaa ja konstailematonta designia. Omana haasteena oli lisäksi erottautua nyky-webtrendien mukaisesta geneerisestä laatikkotaitosta.

Lisätietoa Piikkikasvin WordPress-ratkaisusta osoitteessa WWW-suunnittelutoimisto Maenen sivuilla