Greta.film – katso suomalaista elokuvaa

Greta.film

· ·

Greta.film on vuoden 2017 alussa julkaistu palvelu, joka keskittyy suomalaiseen elokuvaan. Heti kun kuulin projektista, innostuin aiheesta, koska asiakkaan lähestymistapa oli syvällisempi kuin vain laittaa leffat johonkin striimattavaksi. Gretan ydin on antaa tekijöiden itsensä kertoa teoksistaan ja työskentelystään, elokuvanteon haasteista ja palkinnoista.

Suunnittelussa lähdin siitä, että tekijöille on saatava suurin painoarvo sisällön painotuksissa. Keskustelin muutamien leffaintoilijatutun kanssa, jotta saisin kuulla kuinka ihmiset ottavat idean vastaan. Keskusteluiden pohjalta piirtelin muutamia malleja, ja selvä sisällön kolmijako alkoi hahmottua. Tein aika pian myös HTML-prototyypin, jolla saimme asiakkaan kanssa katseltua, miltä sisältö alkaisi sivuilla näyttää. Henkilöesittelysivut alkoivat muodostua monipuolisen näköisiksi suurine kuvineen, nostoteksteineen ja lisätietolistauksineen.

Logoluonnoksia tein samalla, jotta tiedotus oli mahdollista saada käyntiin ja päästäisiin eroon placeholderista proton kulmassa. Kokeilin muutamia erityylisiä valmiita fontteja, mutta lopulta piirsin logon itse, jotta se ikäänkuin olisi juuri Gretan äsken antama nimikirjoitus – ja jotta t-kirjaimeen saatiin mukaan oikeanlainen lipun liehuvuus.

Ulkoasun hahmotuttua siirryin pohtimaan, kuinka ylläpidon monipuoliset tarpeet olisi pelkistettävissä helposti omaksuttavaan muotoon. Hahmottelin kaavioon, kuinka tekijät, haastattelut ja elokuvat ovat toisiinsa kytköksissä. Koodaajat liittyivät mukaan ja ylläpitoon saatiin ensimmäinen toimiva versio, jota käytettiin heti esimmäisten sisältöjen syöttöön. Samalla kehitimme omainaisuuksia vastaamaan sisällön syötössä huomattuja tarpeita.

Muutama hieno tekijä on jo kertomassa työstään Gretan haastatteluissa, ja julkaisuputkessa odottaa lisää – tarjonta laajenee sitä mukaa kun vain julkaisuoikeudet sallivat.

Katso itse!
Greta.film

G
Saa jakaa:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone

Case-kuvauksia

Greta.film – katso suomalaista elokuvaa

Greta.film on streaming-palvelu, joka keskittyy suomalaiseen elokuvaan tarjoamalla elokuvien lisäksi kiinnostavia tekijöiden haastatteluja.

Steve ’n’ Seagulls WWW 2016

Oma kotipesä verkossa on kaikissa tapauksissa hyvä olla.

Piikkikasvi & Sahara: ohjelmatoimiston palveleva sivustodesign

Ohjelmatoimisto Piikkikasvin rosteri on muikea sekoitus suomi-rockin legendoja ja uusia viihdyttäviä bilebändejä.

Ralatekille rakentamisen laadunvalvonnan verkkokauppa

Ralatek Oy avasi yksityisasiakkailleen verkkokaupan, josta lämpökuvaus tai tiiviysmittaus on helppo tilata itselle sopivana ajankohtana.

Johanna Nuutisen maailma

– Kahden vahvan näkemyksen saattelemana ja toistemme ehdotuksia kuuntelemalla saimme aikaan monipuolisen toteutuksen, jollaista en alun perin olisi osannut ajatella rakentavani (Johanna Nuutinen)

Edge of Wind

Joskus harvoin projektin ei tarvitse olla minuuttiaikataulutettu. Tämä on kertomus asioiden tekemisestä omaan tahtiinsa ja vain ja ainoastaan silloin, kun tuntui, että on asiaan jotain annettavaa. Niin syntyi ambient-levyni Edge of Wind.

Monika-Naiset liitto ry:n uusi WWW-sivusto

Informatiivinen ja raikas järjestö-sivustouudistus.

Ota yhteyttä

  • 050 567 6035
  • am@aleksimanninen.com
© 2017 Aleksi Manninen Design